Shenjat e gurëve në veshka që duhet t’i mbajmë mend

Shenjat e gurëve në veshka që duhet t’i mbajmë mend

Njerëzimi është njohur me problemin e gurëve në veshka që nga viti 600 para Krishtit. Për më tepër, burrat kanë më shumë rrezik për ta marrë këtë sëmundje sesa gratë.

Simptomat e kësaj sëmundje mund të jenë të heshtura, por nëse gurët lëvizin shenjat do të jenë të rënda dhe shumë të dhimbshme. Pra, është e rëndësishme të jeni në gjendje t’i njihni menjëherë ato dhe të konsultoheni me një mjek.

Ne kemi përgatitur një listë të simptomave për ju të cilat tregojnë se keni gurë në veshka.

Ne ju sugjerojmë t’i studioni ato me kujdes dhe nëse është e nevojshme të ndërmerrni veprime të menjëhershme për të zgjidhur problemin.

Dhimbje e rëndë

Ju mund të ndjeni dhimbje ekstreme në bark, shpinë ose ijë. Kjo ndodh kur guri fillon të lëvizë dhe mbërthehet në ureterin e ngushtë duke krijuar presion në veshka. Ndërsa guri lëviz, dhimbja mund të shkojë nga shpina në ijë.

Ndryshimet në urinim

© Shutterstock.com

Ekzistojnë disa ndryshime të mundshme në urinë për shkak të gurëve në veshka.

Një nxitje e vazhdueshme dhe e shpeshtë për të urinuar ndodh kur guri fillon të lëviz dhe arrin në fshikëz. Kjo gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje dhe ndjesi djegieje gjatë urinimit.

Sasia e urinës mund të ulet, e cila shoqërohet me gurë që janë mbërthyer në uretër. Mund edhe të ndalojë plotësisht rrjedhën e urinës.

Gjaku mund të shfaqet në urinë për shkak të pranisë së gurëve në traktin urinar. Një erë e keqe mund të tregojë se keni një infeksion në veshka, gjë që gjithashtu mund të shkaktojë reje në urinë.

Të dridhura dhe ethe

© Amaviael/easyfotostock/Eastnews

Të kesh një temperaturë të lartë mund të thotë që ekziston një infeksion në traktin urinar ose në veshka. Kjo mund të shkaktojë komplikime me sëmundjen e gurëve në veshka.

Të përziera

© Amaviael/easyfotostock/Eastnews

Përzierja zakonisht shoqërohet me të vjella. Kjo është për shkak të faktit se veshkat dhe trakti gastrointestinal kanë një lidhje të përbashkët të nervave. Këto simptoma mund të jenë gjithashtu rezultat i dhimbjes së fortë.

Ndjeheni shumë të dobët ose të lodhur

© dtiberio/easyfotostock/Eastnews © dtiberio/easyfotostock/Eastnews

Funksioni i veshkave zvogëlohet nëse keni gurë. Për shkak të kësaj, një akumulim i toksinave mund të ndodhë në trup. Ato mund të ndikojnë në mënyrën se si ndiheni. Mund të ndjeheni më të lodhur se zakonisht dhe të përjetoni dhimbje të forta, gjë që mund t’ju bëjë më të dobët.

Ju jeni në rrezik nëse …

© Shutterstock.com © Shutterstock.com
  • Nuk pini ujë të mjaftueshëm
  • Keni të afërm me gurë në veshka
  • Hani shumë sheqer, natrium dhe proteina
  • Merrni shtesa të vitaminës D dhe kalciumit
© Shutterstock.com © Shutterstock.com

Jeni mbipeshë

© Shutterstock.com

Sa shpesh vizitoni mjekun tuaj për kontrolle? Kontrolloni veshkat? Ju mund të na tregoni në lidhje me këtë në komente.

TAGS