Shafrani ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Shafrani ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Një studim i botuar kohë më parë në ‘American Journal of Cardiology’ zbulon se shafrani i Indisë, lufton radikalet e lira përgjegjëse për plakjen e organizmit.

Sipas këtij studimi, kjo erëz aromatike mund të ulë edhe rrezikun e sulmit në zemër me 56%.

Ndonëse shafran i Indisë nuk duhet të zëvendësojë stërvitjen fizike apo medikamentet, studimet tregojnë se është në gjendje të përmirësojë qarkullimin e gjakut dhe të parandalojë krijimin e kolesterolit në enët e gjakut.

Studimi sugjeron marrjen e 150 mg ekstrakt të shafranit çdo ditë për tetë javë për të rritur funksionet e zemrës. Në pluhurin e shafranit të Indisë, përmbajtja e kurkuminit është zakonisht 2 për qind.

TAGS