Seksomnia ose mardhënija gjatë gjumit është gjë e vërtetë

Seksomnia ose mardhënija gjatë gjumit është gjë e vërtetë

Sipas ekspertëve ekziston një gjendje mjekësore ku njerëzit kënaqen në aktivitete gjatë gjumit…

Seksomnia apo ndryshe mardhënija gjatë gjumit është një aktivitet i pavullnetshëm, i cili ndodh pa vetëdijen e personit dhe kategorizohet në vargun e çrregullimeve të gjumit të njohura si parasomnia.

Një studim i bërë në Britani ka zbuluar se rreth 10 britanezë kanë përvojen e seksomnisë.

Në këtë studim janë analizuar zakonet e gjumit tek 13,000 persona.

Disa ekspert të shëndetit mendor kanë treguar se femrat të cilat e përjetojnë sek.sin e gjumit, tek ato zakonisht ndodh të lëshojnë zëra dhe të mastu.rbojnë, ndërsa tek meshkujt, kjo përvojë përcillet me përkëdhelje dhe marrëdhënie.

Zakonisht, njerëzit që vuajnë nga seksomnia, vuajnë edhe nga çrregullime të tjera të gjumit të lidhura të cilat mund të shkaktojnë zgjimin sek.sual.

Çfarë e shkakton seksomninë?

Këto episode mund të shkaktohen nga kontakti fizik me një partner në shtrat, por gjithashtu edhe nga stresi, konsumi i tepruar i alko.olit dhe dro.gave të tjera.

Personat që përjetojnë këto episode nuk i mbajnë mend ato, për këtë arsye, seksomnia është përdorur shumë në rastet e gjykimit të përdh.unimeve.

TAGS