Rreth 32 mijë euro kushton klonimi i qenve dhe maceve në Kinë

Kompania planifikon klonimin e 500 qenve të tjerë në pesë vjetët e ardhshme. Kohët e fundit u raportua se Sinogen ishte i pari në vend që klonoi një mace, e cila u lind nga një nënë surrogate më 21 korrik, dhe ajo mbart materialin gjenetik të maces që ngordhi.

Kryetari i Bordit të Bioteknologjisë Sinogen, Mi Xidung tha se kërkesa në rritje për klonimin e kafshëve në Kinë është e lidhur me rritjen e kërkesës për kafshë shtëpiake.

“Tregu i kafshëve shtëpiake në Kinë po zhvillohet shumë shpejt, me rreth 100 milionë njerëz tani zotërojnë një qen ose mace. Ky grup njerëzish që ka shtuar kërkesën për kafshët e klonuara, pasi kafshët kanë jetuar me pronarët e tyre për shumë vite, dhe ata u bashkohen atyre. Ata shpesh nuk mund të përballojnë humbjen e maceve ose qenit të tyre, ose faktin që kafsha ka probleme shëndetësore. Në fakt, gjithmonë ka pasur një kërkesë të madhe, teknologjia vetëm nuk mund t’i plotësonte ato nevoja më parë ”, tha ai.

Kostoja e klonimit të një kafshë shtëpiake raportohet të jetë rreth 250,000 juanë (rreth 32,000 euro), kështu që jo të gjithë mund ta përballojnë një shërbim të tillë.

Mi Xidung thotë se shëndeti dhe jetëgjatësia e kafshëve të klonuara nuk ndryshon nga kafshët e lindura natyrshëm.

TAGS