Ribashkimi emocional: Koronavirusi “ua mohoi të qenit afër” për tetë muaj

Ribashkimi emocional: Koronavirusi “ua mohoi të qenit afër” për tetë muaj

Koronavirusi “ua mohoi të qenit afër” për tetë muaj, çifti i martuar për 63 vjet shtrëngojnë duart e njëri-tjetrit përsëri.

Një çift i martuar për 63 vjet janë fotografuar duke shtrënguar duart e njëri-tjetrit për herë të parë në tetë muaj pasi rregullat e shtëpisë së kujdesit për shkak të COVID-19 i mbajtën ata të ndarë.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Shirley dhe Freddie Lowe, të dy 79 vjeç, nuk kanë qenë në gjendje për të prekur njëri-tjetrin që nga marsi për të shmangur rrezikun e coronavirusit.

Dhe ribashkimi i tyre emocional u filmua nga stafi në shtëpinë e kujdesit.

Ata kishin qenë shumë rrallë të ndarë nga njëri-tjetri gjatë martesës së tyre 63-vjeçare dhe Shirley vazhdoi të vizitojë burrin e saj çdo ditë në shtëpinë e tij të kujdesit në Falmouth, Cornwall, para se pandemia të godiste.

Vizitat u ndaluan plotësisht midis marsit dhe korrikut dhe më pas nga gushti në nëntor me vetëm ata në distancë shoqërore të lejuara në mes.

Por testi i shpejtë i coronavirusit, i cili jep një rezultat brenda 30 minutash, ka lejuar që të ndodhin një seri ribashkimesh.

Menaxherja e shtëpisë së kujdesit përshkroi përqafimin midis Shirley dhe Freddie si një moment thellësisht prekës që ofronte një ‘dritë drite në fund të tuneleve më të errëta’.

“Ata kanë një martesë kaq të lumtur, të mrekullueshme që është vërtet e veçantë dhe i kanë munguar shumë njëri-tjetrit”.

Çifti ishin martuar në moshën 19 vjeç dhe muajin e mjaltit e kishin kaluar në Paris.

Ata u kthyen atje 50 vjet më vonë për të festuar përvjetorin e tyre të artë të martesës ku ai e befasoi atë me një unazë përjetësie.

TAGS