Qualcomm deklaron se 30 telefona të këtij viti do të përdorin procesorin e tyre 5G

2019 do të jetë viti i 5G, edhe nëse ne nuk do të kemi qasje komerciale në të. Këtë vit teknologjia do të zhvillohet me të vërtetë, pavarësisht nëse po flasim për ofruesit e shërbimeve, prodhuesit e infrastrukturës së rrjetit, apo telefonët dhe komponentët.

Në CES 2019, Qualcomm ka njoftuar se modeli i tyre Snapdragon X50 do të jetë në fuqi në më shumë se 30 pajisje me kapacitet 5G këtë vit.

Interesante është që shumica e këtyre pajisjeve do të vijnë nga prodhues global, dhe se ato do të mundësohen nga procesori Qualcomm Snapdragon 855. Kjo do të thotë se ne duhet të presim një numër të telefonave dytësor këtë vit që mbështesin 5G.

Ne tashmë dimë se prodhuesit e mëdhenj si Samsung dhe LG kanë planifikuar pajisje 5G dhe këto do të përdorin procesorë Snapdragon, dhe pastaj ka pajisje të tilla që përdorin procesorë të ndryshëm, si Huawei. /Telegrafi/

TAGS