Pse duhet të konsumoni limon çdo ditë?

Pse duhet të konsumoni limon çdo ditë?

Po jetojmë në një botë ku limonada përbëhet prej shijeve artifi ciale që derivojnë nga limonët natyral, pati pohuar me të drejtë Alfred E. Newman.

Përveç sasive të mëdha të vitaminës C, limonët përmbajnë riboflavin, tiaminë, hekurin, magnezin, acid pantotenik, fibër, vitaminë B6, kalium, bakër, kalcium dhe folatë.

Limonët madje mbronin minatorët kundër skorbutit gjatë kohërave të vështira në Kaliforni përgjatë 1849.

Sidoqoftë, ditëve të sotme limoni duhet të jetë patjetër pjesë e dietës tuaj, duke ditur vetitë e tij shëruese dhe parandaluese ndaj sëmundjeve të zakonshme, siç janë ato të zemrës, zorrës së trashë apo edhe gjendjes shëndetësore më të ak tualizuar në botë – obezitetin.

Para së gjithash, është e rëndësishme t’i kuptojmë vetitë e limonit dhe të mirat që sjellë ai në organizmin tonë.

T’i ndjekim ato më poshtë:

Limonët përmirësojnë sistemin e tretjes

Ndihmojnë për një lëkurë të shëndetshme

Ndihmojnë në humbjen e peshës

Mund të zvogëlojnë sul.met

Parandalojnë krijimin e gurëve në veshka

Mbron zemrën nga sëmundjet

Ndihmon të rritet imuniteti në organizëm./

TAGS