Pirja e duhanit shkakton çrregullime psikike

Pirja e duhanit shkakton çrregullime psikike

Rezultatet e dy studimeve tregojnë se psikoza nuk është shkaktohet vetëm nga marihuana, por edhe nga pirja e duhanit.

Studimet janë publikuar kohë më prë në revistat ‘Acta Psychiatrica Scandinavica’ dhe ‘The British Journal of Psychiatry’.

Në bazë të rezultateve janë gjetur lidhje ndërmjet psikozës dhe konsumimit të marihuanës dhe duhanit, sidomos kur bëhet fjala për skizofreninë.

Ekspertët thonë se pirja e duhanit shkakton ngritjen e dukshme të dopaminës në tru dhe në këtë mënyrë mundëson zhvillimin e psikozës, shkruan Medical News Today.

TAGS