Pezullohet për 8 vjet tenisti spanjoll për kurdisjen e ndeshjeve

Pezullohet për 8 vjet tenisti spanjoll për kurdisjen e ndeshjeve

Tenisti spanjoll Enrique Lopez Perez, i 154-ti në botë, është pezulluar për tetë vjet nga të gjitha aktivitetet sportive, për shkak të kurdisjes së ndeshjeve.

Ai është shpallur fajtor për kurdisjen e ndeshjeve të tenisit dhe i është ndaluar ushtrimi i profesionist për gati një dekadë, raporton Gazeta Express.

Por, ai nuk ka shpëtuar vetëm me kaq, sepse është gjobitur edhe 20 mijë euro.

Sipas “Tennis Integrity Unit”, Lopez Perez ka thyer rregullat e programit anti-korrupsion tri herë në turnetë e zhvilluar në vitin 2017.

Ndërkohë, ndaj tij ekzistojnë edhe dy akuza të tjera, ende të pavërtetuara.

Suspendimi i Lopez Perez ka nisur që nga dhjetori i viti 2019, kur dhe u pezullua në atë kohë.