Pesë aktorët e famshëm që kanë fituar çmimin e artistit më të mirë dhe më të keq

Kulmi i karrierës së një artisti sa i përket botës së aktrimit është fitimi i një çmimi Oscar.

Në të kundërtën është i vlefshëm për “Golden Raspberry”, i cili jepet për arritjet më të këqija të filmit.

Ka aktorë që i kanë fituar të dyja çmimet dhe disa prej tyre po listojmë më poshtë.

Brad Pitt

Brad Pitt fitoi çmimin “Golden Raspberry” për filmin e vitit 1994 “Intervistë me një vampir”, sepse ai, së bashku me Tom Cruisen, bën “kombinimin më të keq” në film. Ish-bashkëshorti i Angelina Joliet së shpejti u bë serioz, filloi të luajë filma më të mirë dhe për “12 Years Slave” në vitin 2013, iu dha një Oscar, sepse ishte një prej prodhuesve të filmit.

Hale Barry

Aktorja 28-vjeçare hyri në histori si gruaja e parë me ngjyrë që fitoi Oscar. Ajo mori çmimin prestigjioz të filmit në vitin 2001 për rolin e filmin “The Monster Ball”.

Gjersa tre vjet më vonë u shpall aktorja më e keqe për shkak të rolit të saj në filmin “Cat Woman”.

Sandra Bullock

Asaj i shkoi përkrah pothuajse si asku8jt, në të njëjtin vit fitoi Oscarin dhe “Mjedrën e Artë”. Oscarin e fitoi për rolin në dramën “The Blind Side”, dhe para kësaj e ajo mori çmimin e keq për komedinë “All About Steve” me Bradley Cooperin.

Marlon Brando

Një nga aktorët më të mirë legjendar është fituesi i dyfishtë i Oscarit. Marlon, i njohur më mirë si një shembull i aktorit, dështoi të shmangte “shpërblimin” për rolin mbështetës më të keq në filmin “Dorothy Moro’s Island”.

Al Pacino

Pacino u nominua tetë herë për Oscar, edhe pse vetëm një herë e fitoi këtë çmim prestigjioz. Për shkak të punës me Adam Sandlerin në filmin “Rain and Jill”, mori edhe titullin e aktorit më të keq. /Telegrafi/

TAGS