Parandaloni dobësimin e zemrës pas një ataku kardiak

Parandaloni dobësimin e zemrës pas një ataku kardiak

Sulmet në zemër lënë pasoja të mëdha, duke dobësuar muskulin e zemrës. Nëse ky muskul dëmtohet shumë, atëherë ju mund të rrezikoheni nga probleme më serioze me zemër.

Shumë studime të bëra, kanë treguar për mënyra të ndryshme për të parandaluar edhe një sulm tjetër. Barnat, të cilat e bllokojnë dhe e mirëmbajnë shtypjen e lartë të gjakut duhet patjetër të përdoren, nëse keni përjetuar një herë një sulm në zemër.

Krahas barnave, që duhet patjetër t’i merrni e rëndësishme është edhe të kujdeseni për ushqimin, të bëni aktivitete fizike, të kontrolloni sasinë e kolesterinës si dhe të mbani shtypjen e gjakut nën kontroll. /Express

TAGS