Pagoi një milion dollarë për ta transportuar shtëpinë 255 vite të vjetër

Pagoi një milion dollarë për ta transportuar shtëpinë 255 vite të vjetër

Një shtëpi që peshon hiq më pak se 400 ton, është transportuar nëpërmjet liqeni Tred Ivon nga qytetin Easton deri në Chesapeake të Maryland-it, raporton Guardian.

Shtëpia 255 vite e vjetër ka lundruar 80 kilometra duke u transportuar me një anije, kurse ky transportim ka kushtuar rreth një milion dollarë, transmeton Telegrafi.

Shtëpia “Galloway gjendej në Easton që kur edhe ishte ndërtuar në vitin 1764 për një çift.

Kjo shtëpi që bartë në vete një histori të jashtëzakonshme, ishte transportuar deri në port me një kamion, e më pas 80 kilometrat tjera me anije deri në Chesapeake, ku pritet të rinovohet dhe t’i rikthehet krenaria që dikur quhej “Galloway”.

Mediat amerikane raportojnë se këtë shtëpi e ka blerë Christian Neel, që edhe është ideator i mënyrës së transportimit të shtëpisë së shumëpërfolur.

TAGS