Numri i personave me KOVID

Numri i personave me KOVID

Nga gjithsej 1.192 analiza të kryera gjatë ditës së djeshme, janë regjistruar 48 raste të reja me COVID-19, që paraqet 4 për qind të të testuarve. Nga numri i përgjithshëm i pacientëve, shtatë janë riinfeksion. Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik janë regjistruar 253 pacientë të shëruar dhe dy të vdekur.

Nga numri i përgjithshëm i të infektuarve, 42 janë nga Shkupi, Kavadari 3, Gostivari 2 dhe Prilepi 1. Numri më i madh i rasteve aktive është regjistruar në kryeqytet, 1027, nga 1834 që janë në tërë territorin e vendit.
Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.955.058 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID që nga fillimi i epidemisë është 305.114, numri i të shëruarve është 294.072, numri i të vdekurve është 9.208 dhe numri i rasteve aktive është 1.834.