Njerëzit që ecin me shpejtë, mund të jenë më të palumtur

Njerëzit që ecin me shpejtë, mund të jenë më të palumtur

Sipas një studimi, ne kemi filluar të ecim më shpejtë sesa prindërit apo gjyshërit tanë dikur.

Edhe pse ecja përgjithësisht konsiderohet e shëndetshme, mund të thotë dicka për gjendjen mendore të një personi, shkruan Indeksonline.

Të jesh në nxitim, mund të jetë e keqe për shëndetin tonë

Përkundër faktit që ecja është e mirë për shëndetin, ka edhe anën tjetër të medaljes.

Një studim hulumtues ka analizuar 32 vende për shpejtësinë e tyre në ecje dhe ka arritur në përfundim se jeta moderne na shtyn të jetojmë më shpejt dhe të jemi në një nxitim.

Mund të jetë shumë stresuese dhe mund të ketë efekte negative në gjendjen e zemrës.

Çanta, telefoni, ecje e shpejtë

Pse njerëzit që ecin më shpejt shpesh mund të jenë më pak të lumtur

Një eksperiment interesant u krye nga Profesori Richard Wiseman.

Ekipi i tij analizuan 35 burra dhe 35 gra teksa ecnin në trotuar duke mbajtur  telefonin, duke luftuar me çanta për blerje.

Përfundimi është se kur shpejtoni, ju ndaloni kujdesin për veten tuaj.

TAGS