Një varr me mijëra trupa u zbulua në Westminster

Një varr me mijëra trupa u zbulua në Westminster

Një sakristi mesjetare e humbur, e përdorur nga murgjit e shekullit 13, është zbuluar në Westminster Abbey së bashku me eshtrat e qindra, nëse jo mijëra kufomave.

Sakristia u ndërtua nga mbreti Henry III gjatë viteve 1250 gjatë rindërtimit të abatit të ndërtuar nga Edward The Confessor, shkruan The Guardian.

Ishte një vend ku murgjit mbanin rroba, mbulesat e altarit, taset dhe sende të tjera të shenjta që përdoren në adhurim.

Para kësaj, vendi u përdor si një va.rrezë për murgjit, njëri prej të cilëve – ende në gjendje të jashtëzakonshme – u zbulua përkohësisht, thotë arkeologu Chris Mayo, i cili po udhëheq gërmimet.

Sakristia u rrënua në vitin 1740, pasi u shndërrua në një ndërtesë publike.

Ajo u zbulua më vonë në 1869 në një projekt nga arkitekti i famshëm George Gilbert Scott.

Gërmimet e fundit, të cilat filluan në janar, u ndërprenë për shkak të pandemisë së koronavirusit, dhe tani po vazhdojnë.

TAGS