Një kryeministre si kjo, propozon katër ditë pune në javë

Një kryeministre si kjo, propozon katër ditë pune në javë

Jacinda Ardern, kryeministrja e Zelandës së Re ka propozuar sistemin me katër ditë pune në javë.

Këtë ide e ka dhënë me qëllim të rritjes së turizmit pasi që kjo industri është goditur nga pandemia e koronavirusit.

Ideja është marrë nga një biznes që ka aplikuar katër ditë në javë dhe i njëjti ka funksionuar tejet mirë.

“Neve na duhet të jemi të guximshëm me modelin tonë.

Kjo është një mundësi për një ndryshim të madh”, ka thënë kryeministrja Ardern./Indeksonline/

TAGS