Nëntë enigma dinake të cilat janë testi i vërtetë i inteligjencës

Pos që janë argëtuese, shkencëtarët besojnë që enigmat, përsiatjet, pyetjet e përgjigjet në të vërtetë përmirësojnë funksionet e trurit dhe mund të na ndihmojnë që të mësojmë të mendojmë për atë që është ”brenda kutisë”

Ne ju kemi përgatitur nëntë enigma të cilat mund të jenë edhe test i pazakonshëm i inteligjencës, transmeton Telegrafi.

Edhe pse në shikim të parë mbase duken të thjeshta, mos u mashtroni – pikërisht janë shumë dinake.

Cila balonë është më larg nga tavani?

Zgjidhja: Janë në të njëjtën lartësi

Enigma me engjëjt e Charlit

Zgjidhja:

Përfundoni ekuacionin duke i vënë sferat e ofruara në vende të zbrazëta. Nuk duhet të përdorni të njëjtë sferë

Zgjidhja:

Shtoni 15 fije shkrepëseje në figurë në mënyrë që të bëni katër fusha të madhësisë së njëjtë. Nuk mund t’i thyeni fijet e shkrepëses

Zgjidhja:

Cila formë e ka radhën në seri?

Zgjidhja:

Enigma me pemë

Zgjidhja:

Shtoni 2 shkrepëse që të bëni ekuacionin të saktë

Zgjidhja:

Cila figurë është e çuditshme?

Zgjidhja:

Cili cilindër është më i lartë?

Zgjidhja: Janë të njëjtë

/Telegrafi/

TAGS