Në Kosovë çdo i dyti e përdorë për dhimbje koke, OKI mund të shkaktojë sulm në zemër

Në Kosovë çdo i dyti e përdorë për dhimbje koke, OKI mund të shkaktojë sulm në zemër

“OKI” vazhdon të jetë njëri prej barnave që po përdorët në vazhdimësi nga kosovarët kundër dhimbjeve të kokës.

Në fakt Shqipëria vitin e kaluar kishte ndaluar përdorimin e këtij ilaçi vitin e kaluar pa recetë mjekësore.

Sipas raportimeve të mëhershme, ky ilaç mund të shkaktojë disa efekte anësore në organizëm siç janë, sulm në zemër për njerëzit që kanë probleme me zemër, go.ditje në tru, problemet me tretjen, hemorragji dhe ulçerë në stomak.

Rekomandohet të përdoret bashkë me ushqim apo edhe qumësht për shkak se mund të irritojë stomakun.

Mjekët thonë se gjatë përdorimit të Oki-t duhet evituar kon.sumimi al.koolit, pasi përndryshe mund të rritet rreziku për dëmtim të mëlqisë ose hemorragjisë së stamokut.

Gjithashtu “OKI” nuk duhet përdorur nga personat që vuajnë nga astma, ulcera, veshkat, nga fëmijët nën moshën 15 vjeç dhe gratë shtatzëna.

Kujtojmë që Shqipëria ka ndaluar shitjen e këtij ilaçi nëpër barnatore pa recetë të mjekut.

TAGS