Ndryshimet e thjeshta në stilin e jetesës që mund ta parandalojnë kancerin e gjirit

Ndryshimet e thjeshta në stilin e jetesës që mund ta parandalojnë kancerin e gjirit

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, është vërejtur se 30% e personave, që shfaqin simptoma të kancerit të gjirit, është për shkak të mungesës së aktivitetit fizik, faktorit gjenetik si dhe kequshqyerjes.

Disa nga ndryshimet kyçe që duhet t’I bëni në stilin e jetesës për ta parandaluar këtë lloj kanceri janë:

Dieta duhet të jetë e pasur me antioksidantë

5-6 porcione me fruta dhe perime në ditë

Kontrolli I masës trupore

Evitimi I konsumimit të alkoolit

Kontrolli I konsumimit të mishit të kuq dhe produkteve të tij

Shmangia e kripës

Aktiviteti fizik, qoftë vetëm ecje e shpejtë, vrapim apo palestër

Konsumimi I vakteve të shpeshta dhe të pakta /shëndeti/ Express

TAGS