Mungesa e Vitaminës D, ndikimet në shëndet

Mungesa e Vitaminës D, ndikimet në shëndet

Vitamina e “rrezeve të diellit” tani është një temë aktuale në mbarë botën si një problem shëndetësor publik global i cili prek diku 1 bilion njerëz në mbarë botën.

Kjo vitaminë ndikon në sistemin e trupit – siguron furnizimin e kockave me kalcium gjë e cila ndikon më pas në forcimin e sistemit imunitar.

Këtë vitaminë mund ta merrni nga ushqimet dhe pa dyshim nga rrezet e diellit.

TAGS