Modeli i ri i blinduar dhe luksoz vjen nga Mercedes

Modeli i ri i blinduar dhe luksoz vjen nga Mercedes

Një model i ri i fuqishëm, luksoz dhe i blinduar ka arritur nga Mercedes, dhe ai është Mercedes-Benz S-Class Guard 4Matic i Mercedes-Benz.

Ajo është një veturë me një bosht të gjatë që është projektuar për të marrë certifikimin VPAM VR10, që do të thotë se plotëson nivelin më të lartë të mbrojtjes balistike për një automjet civil, domethënë se mund t’i rezistojë zjarrit nga armët dhe shpërthimet. Prandaj, ky model është i përshtatshëm për politikanë, burra shteti dhe figura publike.

Në vend që të integrojnë materialet mbrojtëse në klasën standarde S, inxhinierët kanë modifikuar të gjithë trupin për ta bërë atë më rezistente dhe më të sigurt se kurrë më parë. Dritarja është e trashë 10 centimetra, dhe vetura ka goma Michelin PAX që mund të përdoren deri në 30 kilometra pas sulmit.

Ndryshime të tjera në krahasim me standardin S-Class përfshijnë rregullatorët hidraulikë të dritareve që do të thotë se do të funksionojë edhe nëse pajisjet elektronike dështojnë gjatë një sulmi.

Mercedes gjithashtu ka rikalibruar transmisionin dhe timonin për të ndihmuar veturën të përballojë më mirë peshën shtesë.

The Guard peshon rreth 4.2 ton dhe fuqizohet nga një motor V12 nga Maybach S680 i cili në këtë rast zhvillon 604 kuaj fuqi dhe 830 Nm çift rrotullues.