Mishi i bardhë e rrit sasinë e kolesterinës njësoj sikurse mishi i kuq

Mishi i bardhë e rrit sasinë e kolesterinës njësoj sikurse mishi i kuq

Tanimë dihet se konsumimi i sasisë së lartë të mishit të kuq e rrit nivelin e kolesterolit të keq në gjak.  Mirëpo sipas studimit të fundit, edhe mishi i bardhë ka të njëjtin efekt.

Hulumtuesit analizuan informacionet e 113 pjesëmarrësve të moshës 21 deri 65-vjeç. Ata kishin ndjekur një dietë e cila përmbante mish të bardhë dhe mish të kuq. Në fund të studimit është vërejtur se personat, që kishin konsumuar mish të kuq kishin sasi të lartë të kolesterolit njësoj me ata që kishin konsumuar mish të bardhë.

Sipas shkencëtarëve, zvogëlimi i konsumit të të gjitha lojeve të mishit si dhe rritja e konsumit të perimeve dhe pemëve është zgjidhja e duhur për të menagjuar nivelet e koelsterolit në gjak. /Gazeta Express

HARVARD HEALTH

TAGS