Merret në pyetje gruaja e Admir Murataj, gjenden gjurmë gishtash në furgonin e grabitësve (Video)

Merret në pyetje gruaja e Admir Murataj, gjenden gjurmë gishtash në furgonin e grabitësve (Video)

Prokurorët kanë nisur marrjen në pyetje të familjarëve të Admir Murataj, i cili mbeti i vrarë gjatë grabitjes së 9 prill në Rinas.

Albana Alimemeti bashkëshortja e viktimës ka qenë e para që është thirrur nga grupi i hetuesve, por mësohet se ajo nuk ka dhënë asgjë të re për hetimin.

Alimehmeti ka sqaruar oficerët se kishte kohë që nuk takohej me Admirin dhe nuk kishte asnjë informacion për shoqërinë e tij.

Ndërkohë në një prej furgonëve që u tentuan të digjen nga grabitësit policia ka mundur të gjejë gjurmë gishtash të cilat janë dërguar për ekspertim.

Siguria në aeroportin e Rinasit ka pasur probleme të herë pas hershme, konkretisht dhe për vjedhjen e sendeve nga valixhet e pasagjerëve, raste këto të përsëritura.

Policia e Rinasit me anë të një shkrese gjatë vitit të shkuar i ishte drejtuar kompanive ajrore të marrin masa për parandalimin e rasteve të tilla, duke vendosur kamera.

Policia ka kërkuar të vendosen kamera portative brenda barkut të avionëve, ose bagazhet të ngarkohen në kontejnerë për të shmangur kontaktin me punonjësit.

Punonjësit të cilët merret me ngarkimin dhe shkarkimin e bagazheve janë të TIA-s, ndërsa më herët policia i ka kërkuar kompanisë që ka nën administrim Rinasin të merrte masa për sigurinë e aeroportit pasi kishin evidentuar probleme në portat e emergjencës, por edhe në mungesën e sensorëve në gardhin rrethues metalik. /oranews/

TAGS