Lodhja: Pse jam lodhur gjithmonë?

Lodhja: Pse jam lodhur gjithmonë?

Nëse e gjeni veten duke fjetur deri në momentin e fundit të mundshëm para se të tërhiqeni nga shtrati, mund të pyesni: “Pse jam gjithmonë i lodhur?” Ose ndoshta ju thjesht nuk keni energji për të bërë gjërat bërë ashtu siç keni bërë dikur. Lodhja dhe mungesa e energjisë janë një problem i madh për shumë njerëz, por këto probleme mund të trajtohen vetëm nëse e dini se çfarë është e gabuar.

1 – Mungesa e gjumit

Cilat janë disa nga shkaqet e zakonshme të lodhjes ?.
Ndërsa mungesa e gjumit duket të jetë një shkak i dukshëm i lodhjes kronike, është një arsye çuditërisht e zakonshme për t’u ndjerë e lodhur. Shumë njerëz kalojnë përmes ndjenjës së jetës shumë të stresuar ose shumë të zënë për të ngadalësuar dhe për të marrë gjumin e plotë që duhet të ndihen mirë.

Ndërsa mungesa e gjumit nuk është një gjendje mjekësore në vetvete, mjeku juaj mund të jetë në gjendje t’ju ndihmojë të mësoni rreth mënyrave për të zvogëluar stresin tuaj ose të përshkruani medikamente për t’ju ndihmuar me pagjumësi të rastësishme

Është e dobishme të fillosh duke përcaktuar nevojat e gjumit. Të rriturit “mesatar” kanë nevojë për rreth tetë orë në natë, por pak njerëz janë mesatarë. Ju gjithashtu mund të keni një borxh gjumi që keni grumbulluar, dhe kjo kërkon gjumë shtesë për të kapur. Nga higjiena e gjumit në krijimin e mjedisit më të mirë të gjumit, shikoni këto 10 mënyra për të marrë një gjumë më të mirë të natës.

2 – Depresioni

Depresioni është një shkak i rëndësishëm i lodhjes.
Depresioni është një gjendje që besohet të shkaktojë anomalitë në kimikatet rregulluese të gjendjes shpirtërore të quajtura neurotransmetues në tru.

Njerëzit me depresion kanë tendencë të kenë probleme me gjumin dhe nivelin e energjisë. Ata mund të kenë probleme të bien në gjumë ose të zgjohen gjatë natës. Disa njerëz me depresion mund të kenë probleme të zgjohen në mëngjes dhe të flenë shumë gjatë. Depresioni shpesh i bën njerëzit të ndihen të ngadaltë dhe të pamotivuar.

Disa nga simptomat e tjera të depresionit përfshijnë ndjenjën e trishtimit ose të zbrazët, duke humbur interesin në aktivitetet që keni pasur dikur, ndryshimet në oreks ose peshë, duke u ndjerë pa vlerë ose fajtorë dhe duke pasur mendime të përsëritura të vdekjes ose vetëvrasjes.