Lloj i ri i COVDI-19: Shkencëtarët tregojnë katër simptomat dalluese

Lloj i ri i COVDI-19: Shkencëtarët tregojnë katër simptomat dalluese

Në fund të dhjetorit të vitit të kaluar në Mbretërinë e Bashkuar, provat filluan të shfaqeshin për një variant COVID-19 i cili ishte mbizotërues dhe shpejt i tejkalonte variantet para-ekzistuese në të paktën tre rajone të Anglisë.

Në një studim të botuar në qendrën për modelimin matematik të sëmundjeve infektive, u hetua transmetueshmëria e llojit të ri të coronavirusit.

Ky variant duket se është rritur në incidencë gjatë periudhës së fundit të bllokimit kombëtar dhe ka vazhduar të rritet pas bllokimit pavarësisht se shumë nga zonat e prekura janë në nivelin më të lartë të kufizimeve.

Për fat të mirë, shtrirja e vaksinave do të ndihmojë në zbutjen e mëtejshme të transmetimit.

Për të përcaktuar këtë model studiuesit analizuan nivelet e incidencës së simptomave të mbledhura nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) për më shumë se 55,000 raste të konfirmuara me llojin e ri të COVID-19.

Sipas gjetjeve të studiueseve, rendi i simptomave përfshin:

Temperaturë

Kollë dhe dhimbje të muskujve

Të përziera dhe të vjella

Diarre

TAGS