Ky vend do të ndalojë pirjen e duhanit në zona të veçanta

Ky vend do të ndalojë pirjen e duhanit në zona të veçanta

Bourke Street Mall ka vendosur të ndalojë pirjen e duhanit të premten por këshilltari i Melbourne, Beverley Pinder dëshiron që ligjet të prekin të gjithë qytetin.

Ajo shpreson që propozimi i saj të reduktojë vdekjen që lidhet me pirjen e duhanit, të cilat shkaktojnë 15,000 vdekje në Australi në vit.

Anëtarja e këshillit Pinder tha se mund të ketë një mundësi të e konsumimit të duhanit në zona të veçanta në disa ‘zona me stres të lartë’ siç janë gjykatat dhe spitalet e jashtme.

Ajo tha se plani nuk do të përfshijë forma të tjera të pirjes së duhanit siç janë përdorimi i cigareve elektronike. /Lajmi.net/

TAGS