Ky njeri pritet të dalë nga burgu në vitin 2023: Arsyeja që ishte dënuar me 30 vite, është thjesht e pakuptimtë

Ky njeri pritet të dalë nga burgu në vitin 2023: Arsyeja që ishte dënuar me 30 vite, është thjesht e pakuptimtë

James Robert Scott është personi i cili do të lirohet nga burgu në vitin 2023, mirëpo arsyeja se pse ai qëndroi në burg 30 vite është shumë interesante.

James Robert Scott, i njohur ndryshe edhe si Jimmy, në vitin 1993 në Missouri, vendosi të shkatërronte një pjesë të argjinaturës të lumit Mississippi për të përmbytur rrugën dhe për të bllokuar bashkëshorten e tij Suzie, e cila punonte nga ana tjetër e lumit, me qëllim që të bënte një festë dhe të pinte me shokët.

Mirëpo ky veprim i tij nuk doli edhe aq i duhur, pasi që dëmi ishte shumë i madh.

Ai me veprimin e bërë përmbyti mbi 57 kilometra katrorë tokë dhe gjithashtu u bë i pamundur përdorimi i një ure për 71 ditë.

Pra më shumë se 14 mijë hektarë tokë ishin nën ujë dhe kjo ishte një dëm i madh financiar, ku u vlerësua se edhe dëmi ishte qindra mijëra dollarë

Në lidhje me veprimet e tij që shkaktoi “Përmbytjen e Madhe”, James përfundoi në burg duke u dënuar me 30 vjet heqje lirie.

Ai pritet që në vitin 2023 të lirohet nga burgu.

Më poshtë keni fotografitë e tij dhe përmbytjet që ai kishte shkaktuar.

TAGS