Ky lloj lëngu i frutave mund ta luftojë kancerin

Ky lloj lëngu i frutave mund ta luftojë kancerin

Sipas një studimi të botuar në “American Journal of Epidemiology” konsumimi i bananeve, portokalleve dhe lëngut të portokallit në dy vitet e para të jetës mund të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të leukemisë në fëmijëri.

Si një burim i shkëlqyer i vitaminës C të fortë antioksidant, portokalli mund të ndihmojë në luftimin e kancerit.

Studimi ka arritur në përfundimin se vitamina C nga portokallet mund të përdoret një ditë për të dëmtuar qelizat e kancerit kolorektal, transmeton Koha.mk.

Megjithatë, për këtë do të nevojiten 300 lloje të vitaminës C, shkruan Medical Nekancers Today.

TAGS