Ky është efekti që Covid-19 do të ketë në biznesin e udhëtimit, sipas Bill Gates

Ky është efekti që Covid-19 do të ketë në biznesin e udhëtimit, sipas Bill Gates

23:35 | 29 Nëntor 2020

Ndryshimet gjithëpërfshirëse që kemi parë këtë vit në punën në zyrë dhe udhëtimet e biznesit nuk do të zhduken, edhe pasi pandemia të qetësohet, thotë Bill Gates.

Sipas Gates, ndryshimet më të mëdha në mënyrën se si do të zhvillohet biznesi do të bëjnë me udhëtimet që lidhen me vendet e punës, transmeton portal arbresh.info

“Parashikimi im është mbi 50% e udhëtimeve të biznesit dhe mbi 30% e ditëve në zyrë do të zhduken”, tha ai.

Lloji i udhëtimit të biznesit ku është e rëndësishme të fluturosh diku për t’u ulur fizikisht para dikujt tjetër për të diskutuar diçka personalisht nuk do të jetë më “standardi i artë”, tha Gates. Ai parashikon që shumica e kompanive do të kenë një “prag shumë të lartë” për të bërë ato lloj udhëtimesh biznesi, shkruan NeëYorkTimes.

Kur bëhet fjalë për të punuar nga shtëpia, “disa kompani do të jenë ekstreme në njërin skaj ose në tjetrën”, tha Gates, duke aluduar me gjasë tek kompani si Tëitter, të cilët kanë thënë se punonjësit e tyre mund të punojnë në distancë përgjithmonë, nga kudo.

Udhëtimet në Europë: Tre skenarët e mundshëm pas pandemisë

Sipas tij, pamundësia për të takuar njerëzit nga afër do të vazhdojë edhe pas pandemisë.

Shumë kompani, veçanërisht ato në botën e teknologjisë, për të cilat ka admirim Gates, po rishikojnë të ardhmen e punës pas pandemisë. Tëitter nuk është e vetmja kompani që ka thënë se punonjësit nuk kanë më nevojë të kthehen në zyrë: Slack, Stripe dhe Facebook kanë thënë të gjithë se punonjësit mund të zhvendosen larg nga selia e kompanisë, megjithëse në disa raste, ata do të ndërpresin pagat.

Parashikimet e Gates për udhëtimet e biznesit radhiten me kërkime nga ekspertë të industrisë, të cilët kanë vlerësuar se ka të ngjarë të duhen disa vjet për t’u kthyer në nivelet para-pandemisë. Sipas hulumtimit të Bankës së Amerikës nga tetori, udhëtimet e korporatave nuk ka gjasa të rikthehen deri në “fund të vitit 2023 ose në 2024.”/arbresh.info/

TAGS