Kur filloi të shënohet Dita Botërore e Mbipeshës?

Kur filloi të shënohet Dita Botërore e Mbipeshës?

Dita Botërore e Mbipeshës shënohet çdo 11 tetor, me qëllim që të promovohen zgjidhje praktike për ta luftuar krizën botërore të mbipeshës.

Data 11 Tetor për herë të parë u shënua në vitin 2015.

Që nga atëherë në mbarë botën kjo datë synon të rrit vetëdijën  për pasojat e mbipeshës
Parandalimi i mbipeshës, fushatat vetëdijësuese, si dhe ndihma ndaj personave që vuajnë nga mbipesha, janë disa nga synimet kryesore që kjo ditë synon të arrijë.

TAGS