Kur është koha e duhur për të ngrënë darkën?

Kur është koha e duhur për të ngrënë darkën?

Dietat me ushqime të zgjedhura dhe të ngrënit me orar kanë dhënë rezultat tek ata që duan të bien nga pesha.

Gabimi që bëni më shpesh është se konsumoni darkë shumë vonë dhe në sasi të konsiderueshme.

Por për një shëndet të mirë darka duhet të jetë e lehtë.

Ora e duhur për të ngrënë darkë

Ekspertët e mjekësisë popullore kineze thonë se darka nuk duhet konsumuar kurrësesi pas orës 20:00.

Sipas tyre, nga ora 23:00 deri në orën 03:00 të mëngjesit, tëmthi dhe mëlçia janë tërësisht në punë për tu vetë rigjeneruar.

Këto organe mbajnë mbi supe përgjegjësinë e madhe të tretjes, e cila nëse është e keqe do të ndikojë fort në përthithjen e ushqyesve.

Ushqimet më të mira që mund të hani në darkë

Ekspertët rekomandojnë ngrënien e ushqimeve si:

brokoli, kërpudhat, vezët e ziera, sallatat, avokado, frutat, supame perime, spinaqin, fasulet e të tjerë.

TAGS