Kotja gjatë ditës përmirëson jetën tuaj të dashurisë

Kotja gjatë ditës përmirëson jetën tuaj të dashurisë

Jeta moderne dhe e zënë na ka bërë me mungesë të gjumit, dhe kotja gjatë ditës janë bërë mjaft të fuqishëm për përmirësim e jetës në shumë aspekte.

Kotja përmirëson dhe ngrit funksionin e trurit, përmirëson disponimin dhe e përmirëson mënyrën se si i zgjedhim problemet.

Po ashtu ndikon pozitivisht në memorien tonë, të mësuarit dhe në shumë aftësi tjera.Në përgjithësi, kotja ndikon në uljen e stresit, ndihmon në humbjen e peshës dhe e ulë shtypjen e gjakut, raporton “Healthy Food House”.

Hulumtuesit në Greqi kanë gjetur se 73% e meshkujve të cilët kanë fjetur gjatë ditës të paktën 3 herë në ditë, e kanë ulur rrezikun nga sëmundjet e zemrës për të paktën 37%.

Këtu gjeni disa përfitimet që i merrni nga kotja gjatë ditës.

20 minuta kotje: përmirëson kujtesën dhe mënyrën e të të mësuarit motorike.

20-30 minuta: përmirëson kreativitetin30-60 minuta: përmirëson aftësinë e marrjes së vendimeve

60-90 minuta: është kotja me më së shumti përfitime, duke i përmbledhur të gjitha këto që i përmendëm më lartë.

TAGS