Korrupsioni në FIFA – një grup marketingu gjobitet me një milion dollarë

Një gjykatë federale në Brooklyn, SHBA-ve ka urdhëruar një kompani sportive të marketingut të paguajë një gjobë një milion dollarë si pjesë e një skandali korrupsioni të lidhur me FIFA-në.

Ky grup është i përfshirë e vitit të kaluar, e cila i kishte dhënë ryshfet zyrtarëve të futbollit në këmbim të të drejtave komerciale për turnetë e mëdha të futbollit.

Sipas një marrëveshjeje të mëparshme mbi pranimin e fajësisë, grupi më nuk do të funksionojë. Anëtar i “American Marketing Group”, Jose Havila ishte dëshmitar kyç në gjyqin kundër tre zyrtarëve të Amerikës së Jugut që u akuzuan për korrupsion.

Ai deklaroi para prokurorisë amerikane se së bashku me bashkëpunëtorët përgjatë disa viteve kanë paguar dhjetëra miliona dollarë në formë ryshfeti, të cilat i kishin fshehur me kontrata të falsifikuara.

Ai tha se në një rast, kompania e tij së bashku me dy kompani të tjera kanë paguar dhjetë milionë dollarë Jeffrey Webb, atëherë zëvendës-president i FIFA-s dhe kryetar i Konfederatës së Veriut, Amerikës Qendrore dhe Karaibeve (CONCACAF), në mënyrë që të sigurojë ndihmë në marrjen e të drejtave komerciale të Copa America 2016.

Ndryshe, në gjyqin për korrupsion, dy nga të akuzuarit janë shpallur fajtor së bashku me ish-presidentin e Brazilit, Jose Maria Marin dhe ish-presidentin e Paraguait, Angel en Road, ndërsa i treti është liruar, ish-presidenti i Perusë, Manuel Burham. /Telegrafi/

TAGS