Këto janë top 30 klubet më të mira në garat evropiane dhe Ligën e Kampionëve

Këto janë top 30 klubet më të mira në garat evropiane dhe Ligën e Kampionëve

Top 30 klubet më të mira në garat evropiane dhe Ligën e Kampionëve.

UEFA ka publikuar një listë të përbërë nga 30 klubet më të mira të Ligës së Kampionëve.

Kur bëhet fjalë për top klubin më të mirë në këtë garë, sigurisht që e para është Real Madrid, duke pasur më së shumti trofe të fituara.

Los Blancos gjithashtu kanë më së shumti ndeshje të zhvilluara, fitore, barazime dhe kanë shënuar më së shumti gola.

Madrid kanë marrë pjesë në 51 edicione të garave evropiane dhe Ligës së Kampionëve në total.

Rënditja e klubeve është bërë në këtë mënyrë, nga dy pikë për një fitore, një pikë për barazim dhe gjithashtu janë përfshirë të gjitha ato ndeshje që kanë shkuar në penalti.

Kampioni aktual i Evropës, Bayern Munich, janë të renditur në pozitën e dytë, ndërsa Barcelona në pozitën e tretë.

Vendi i 11-të, Dynamo Kyiv, është klubi me pozitën më të lartë në tabelë që nuk ka qenë në finale dhe rrjedhimisht duke mos e fituar atë asnjëherë.

Më poshtë mund të gjeni listën e plotë të 30 klubeve më të mira, të llogaritura nga viti 1955 deri tani, 2020.

TAGS