Këto janë disa arsye se pse njëra këmbë mund të bëhet më e shkurtër

Këto janë disa arsye se pse njëra këmbë mund të bëhet më e shkurtër

Ndërsa kjo është e rrallë, është plotësisht e mundur që këmbët e një personi të jenë me gjatësi të ndryshme.

Njerëzit shpesh lindin me të, por është pak e vështirë të zbulohen derisa të bëhen më të vjetër.

Shumë njerëz e kanë këtë problem për shkak të disa incidenteve që ose stunuan këmbën e bënë atë të rritet në mënyrë të pabarabartë. Herë të tjera, thjesht nuk dihet asnjë arsye.

Lëndimi i kockës

Një këmbë e thyer mund të përfundojë në rritje në një drejtim tjetër, veçanërisht nëse thyhet në copa të shumta ose nëse indi i muskujve u dëmtua.

Ajo që është interesante është që thyerja e një kocke jo gjithmonë trullos një kockë, ka raste kur procesi i shërimit bën që një kockë të rritet anormalisht e madhe.

Lëndimet që lidhen me sportin

Fëmijët posaçërisht mund të rrezikojnë kërcënimin e rritjes së gjymtyrëve të tyre ndërsa luajnë sport, pasi ato kanë pllaka rritjeje që bëhen kockë e fortë pasi të arrijnë moshën e rritur.

Sportet e kontaktit, si futbolli ose futbolli, dhe lojëra të thjeshta rekreative, si skateboarding dhe ski, janë veçanërisht të rrezikshme.

Përdorimi i tepërt i gjymtyrëve

Kur luani sport, thjesht të teproni krahët dhe këmbët mund të vendosni stres kronik në gjymtyrët tuaja.

Bërja e kësaj me krahët mund të shkaktojë diçka që njihet si “Little League Shoulder”.

Vetëm mos harroni, sportet nuk janë të këqija, thjesht shmangni të luani njësoj gjatë gjithë vitit.

Përplasjet

Aksidentet e përgjithshme, si një rënie ose përplasje, mund të ndikojnë në kocka në mënyra të ndryshme, dhe trauma mund të dëmtojë veçanërisht pllakat e rritjes së kockave tek fëmijët, transmeton lajmi.net.

Aksidentet gjithashtu mund të dëmtojnë palcën kurrizore të një personi, i cili vetë, mund të çojë në humbje të rëndë të kockave.

Aktivitetet e rrezikshme

Shumë aktivitete të zakonshme të fëmijërisë, madje edhe gjëra të tilla si hedhja në një trampolinë, mund të jenë më të rrezikshme nga sa i kuptojnë njerëzit, shkruan bright side.

Lojërat janë të njohura për shkaktimin e rënies, frakturave dhe madje edhe dëmtimeve serioze të shtyllës kurrizore.

Gjithmonë sigurohuni që aktivitetet e fëmijëve tuaj të jenë të sigurta dhe të monitoruara mirë.

Qëndrimi i pabarabartë

Ju mund të keni dëgjuar se qëndrimi i keq mund të bëjë që këmbët tuaja të jenë të pabarabarta, por vetëm në pamje.

Përkundër besimit popullor, qëndrimi i pabarabartë mund të shkaktojë vetëm skoliozën posturale, e cila në të vërtetë nuk dëmton ose deformon kockat e një personi, dhe është plotësisht e kthyeshme me trainimin dhe ushtrimin e duhur.

Sëmundjet

Ka mjaft kushte dhe sëmundje që ndikojnë në mënyrën e rritjes së eshtrave, si tumoret që mund të rriten në pllaka kockore ose rritje të kërcit në kocka.

Edhe sëmundjet që ndikojnë në sistemin nervor mund të ndikojnë në rritjen e kockave.

TAGS