Keni një stomak të fryrë? Kujdes gjendja mund të jetë serioze

Keni një stomak të fryrë? Kujdes gjendja mund të jetë serioze

Fryrja e stomakut shpesh ndodhë pasi që konsumoni ushqime apo pije të caktuara. Por nëse një stomak i fryrë ndodhë më shpesh se që duhet mund të ketë simptoma të një gjendje më serioze.

Fryrja është shpesh e lidhur me atë se çfarë hani, dhe organizmi ndonjëherë e ka të vështirë të tretë ushqime të caktuara sikur janë fibrat. Ajo mund të ndodhë edhe nëse hani ushqime të tjera por kur ndodhë shpesh ajo mund të jetë shenjë e sëmundje serioze.

Një sëmundje e shpeshtë që lidhet me fryerjen e barkut është sëmundja Koeliake.

Sëmundja koleiake është një gjendje në të cilën një intestinë e vogël infektohet dhe është e pa aftë që të absorbojë nutricientë të tjerë.

Sipas Qendrës për Shëndetësi në Britani, sëmundja koeliake shkaktohet nga një reagim i dobët ndaj glutenit, një proteinë që gjendet tek tre lloje të drithërave.

Pos që shkakton fryerje, ajo ka edhe këto simptoma të tjera si diareja, dhimbjet abdominale, mostretja dhe ngërçet.

Nëse nuk trajtohet ajo mund të shkaktojë komplikime afatgjata si osteoporoza, anemia dhe mungesa e hekurit në eshtra./Gazeta Express/

TAGS