Kaq para fitoi Griezmann sa ishte në Barcelonë

Kaq para fitoi Griezmann sa ishte në Barcelonë

Tani që Antoine Griezmann ka përfunduar transferimin e tij nga Barcelona në Atletico Madrid, Diario Sport ka pasur qasje në detajet e kontratës që kishte nënshkruar me Barcelonën kur u bashkua me klubin katalanas në verën e vitit 2019.

Kontrata e Griezmann u nda në seksione të ndryshme. Një 17 milionë euro fikse në sezonin e tij të parë do të ishte rritur në 21 milionë euro deri në sezonin e tij të fundit, në masën prej një milion në vit.
Francezi fitoi një bonus prej 2.5 milion euro në sezon nëse luante 60% të minutave në dispozicion, diçka që ai arriti të përmbushë në të dy sezonet në Camp Nou,përcjell ORAinfo.

Ai do të kishte fituar një bonus prej 4 milionë eurosh nëse do të kishte fituar tripletën, diçka që Barcelona padyshim nuk e arriti kurrë gjatë kohës së tij atje. Përfshirë një tarifë për nënshkrimin, Griezmann fitoi 25.5 milionë euro në sezonin e tij të parë në klub dhe 21 milionë euro në të dytin, të dy shumat bruto që i nënshtrohen tatimit.

Nëse të gjithë objektivat do të ishin përfunduar, ai do të kishte fituar 33.5 milionë euro në sezonin e tij të parë, 29.5 milionë euro në të dytin, 37.5 milionë euro në të tretin, 38 milionë euro në të katërtin dhe 39 milionë euro në të pestin.

Kjo do të kishte arritur një total prej 177.5 milion €; ai përfundoi duke mbledhur 46.5 milionë euro./ORAinfo/

TAGS