Ja ushqimet që e ngadalësojnë plakjen dhe i redutojnë rrudhat

Ja ushqimet që e ngadalësojnë plakjen dhe i redutojnë rrudhat

Padyshim se mënyra e jetesës, stili i jetës dhe ushqimet që ne i përdorim çdo ditë kanë një ndikim shumë të madh në dukjen tonë. Një ushqyerje jo adekuate dhe një stil jo i mirë i jetesës mund të përshpejtojë plakjen si dhe ndikon në pamjen e përgjithshme të lëkurës.

Fatmirësisht, duke e përmirësuar mënyrën e të ushqyerit ne mund t’I parandalojmë rrudhat dhe ta“ngadalësojmë” plakjen.

Sipas ekspërtëve, dsa nga ushqimet që thuhet se mund t’i parandalojnë rrudhat janë:

Specat e kuq– Kanë një përmbajtje të disa përbërësve, që arrijnë ta parandalojnë plakjen dhe rrudhat.

Fasulet dhe thjerrëzat– Janë shumë të pasura me proteina dhe fibra, duke e ngadalësuar metabolizmin dhe duke I parandaluar inflamacionet e qelizave.

Soja– përmban shumë aminoacide si dhe minerale të nevojshme kundër plakjes së qelizave.

Peshku– Është burim I acideve yndyrore të nevojshme për organizmin. Këto acide mundësojnë plakjen më të ngadalshme të qelizave të lëkurës,si dhe parandalimin e disa sëmundjeve të lidhura me lëkuren.  

TAGS