Ja si po vidhen llogaritë e Instagram-it së fundmi

Ja si po vidhen llogaritë e Instagram-it së fundmi

Ditëve të fundit në rrjetin social Instagram, po ndodh një fenomen shqetësues.

Kërkuesi i sigurisë kibernetike, Paul Ducklin, ka zbuluar se si po ndodhin këto dhe po përhapë këshilla në internet.

Sipas tij, hakeri ju dërgon e-maile ku thuhet se dikush është përpjekur të hyjë në Instagramin tuaj.

Në këtë mënyrë ju kërkojnë të klikoni në një link dhe më pas, të jepni të dhënat si: emri i llogarisë dhe passwordi. Por, ky është i gjithi mashtrim për të marrë të dhënat tuaja dhe për t’ju vjedhur Instagramin.

“Passwordet e rrjeteve sociale janë me vlerë për mashtruesit, pasi informacionet që keni të ruajtura brenda tyre zakonisht janë më shumë se sa ata mund të gjejnë më një kërkim të thjeshtë. Akoma dhe më keq, mashtruesit që vjedhin llogarinë tuaj mund ta përdorin atë për të gënjyer miqtë dhe familjarët tuaj, prandaj mos e vendosni veten në rrezik duke humbur kontrollin e llogarisë suaj.”- është shprehur Ducklin.

Kujtojmë që ditë më parë pre e hakerëve ishin edhe dy këngëtaret e njohura shqiptare: Venera Lumani dhe Juliana Pasha.

TAGS