Ja pse gjumi në krahun e djathë është i rrezikshëm për ju

Ja pse gjumi në krahun e djathë është i rrezikshëm për ju

Ne e dimë se sa i rëndësishëm është një pushim i mirë gjatë natës për kryer aktivitetet tona të përditshme dhe për të pasur energji. Prandaj, ne kemi përpiluar një listë të 6 përfitimeve potenciale që mund të vijnë nga pozicioni i gjumit në krahun e majtë.

Përmirëson funksionin e sistemit tuaj limfatik

Sistemi limfatik luan një rol jetësor në trupin tonë duke hequr mbeturinat dhe toksinat nga sistemet tona. Ekspertët thonë se kanali torakal (që është është ena më e madhe limfatike e sistemit limfatik) gjendet në anën tonë të majtë.

Kjo është arsyeja pse fjetja në anën tuaj të majtë mund të ndihmojë trupin të përpunojë materialet e mbetura në mënyrë më efektive.

Meqenëse sistemi limfatik siguron gjithashtu transportin e yndyrnave, proteinave dhe substancave të tjera të rëndësishme në indet tuaja, shtrirja në anën tuaj të majtë lejon që qelizat tuaja t’i marrin këto ushqyes shumë më shpejt. Kjo lejon shpretkën tuaj të bëjë punën e saj edhe më mirë.

Shpretka është organi më i madh në sistemin limfatik dhe gjendet gjithashtu në anën e majtë të trupit tuaj. Kur flini në anën e majtë, shpretka juaj punon në mënyrë më efikase. Arsyeja kryesore për këtë është graviteti. Promovon rrjedhjen e gjakut në shpretkë, duke lejuar që ajo të filtrojë papastërtitë më shpejt.

Promovon eliminimin e duhur të produkteve të mbetura

Kryqëzimi midis zorrës së hollë dhe zorrës së trashë ndodhet në anën e majtë të trupit tuaj, në zonën e quajtur valvula ileocecale. Kur flini në anën tuaj të majtë, forcat gravitacionale e bëjnë më të lehtë që produktet e mbeturinave të lëvizin nga zorra e hollë në zorrën e trashë. Kjo i lejon zorrës së trashë për të eliminuar mbeturinat nga trupi juaj më shpejt.

Mund të zvogëlojë djegien e stomakut gjatë natës

Nëse vuani nga urthi i shpeshtë, atëherë është mirë të shtriheni për të fjetur në anën tuaj të majtë. Në këtë pozicion, stomaku juaj do të vendoset nën sfungjerin kardiak që lidh ezofagun me stomakun tuaj. Pozicioni i gjumit në të majtë parandalon që përmbajtja e stomakut të kthehet në ezofag.

Kursen mëlçinë tuaj nga mbingarkimi

Meqë mëlçia është në anën e djathtë të trupit, duke u shtrirë në anën tuaj të djathtë mund të vendosë një tendosje në këtë organ. Pozicioni i gjumit i majtë nuk do të lejojë që toksinat dhe substancat e tjera të dëmshme të mbingarkojnë mëlçinë.

Është mirë për zemrën tuaj

Ana e majtë e zemrës merr gjak nga mushkëritë dhe e shpërndan atë në trup. Prandaj, një pozicion gjumi në anën e majtë mund të ndihmojë zemrën tuaj të bëjë punën e saj më lehtë dhe më me efikasitet.

Kur flini në anën tuaj të majtë, graviteti lehtëson funksionin e sistemit tuaj të qarkullimit të gjakut, sidomos aortën tuaj dhe venën inferiore cava, një venë të madhe që mbart gjakun e oksigjenuar nga pjesa e poshtme e trupit në zemër dhe shtrihet në anën e djathtë të shtyllës kurrizore .

TAGS