Ja çka përmban vaksina anti-COVID

Ja çka përmban vaksina anti-COVID

Çka përmban vaksina anti-COVID?

Një numër i madh i njerëzve në botë kanë marrë vaksinën anti-COVID, por sigurisht pak prej tyre e dinë se cilët janë përbërësit e kësaj vaksine.

Organizata Botërore e Shëndetësisë shkurtimisht i ka treguar përbërësit e vaksinës kundër koronavirusit.

OBSH shpjegon se përbërësi kryesor është një antigjen, i cili shkakton një imunizim të trupit tonë.

“Vaksinat përbëhen nga sasi të vogla të ruajtësve, stabilizuesve, surfaktantëve, mbetjeve dhe nganjëherë holluesve ose ndihmësve. Por më e rëndësishmja ato përmbajnë një antigjen. Përbërësi aktiv që shkakton një përgjigje imune në trupin tuaj”.

TAGS