Ja arsyeja se pse duhet të ndalet përdorimi i bluetooth-it

Ja arsyeja se pse duhet të ndalet përdorimi i bluetooth-it

Teknologjia që ne e marrim si të mirë sot lidh gjithçka: nga telefonat inteligjentë dhe orët, përmes celularit dhe frigoriferit tonë, deri te vibratorët. Megjithatë, gjithnjë e më shumë ekspertët pohojnë se ky është një problem i madh.

Arsyeja për këtë ka të bëjë vetëm me sigurinë dhe mbrojtjen e të dhënave.

Këtë vit në DEF CON, konventa më e madhe e hakerëve në botë, studiuesit treguan se sa e lehtë është të përdorësh bluetooth-in për të identifikuar folësit digjitalë të cenueshëm.

Pasi të identifikohen, hakerët mund të marrin kontrollin e folësve dhe të bëjnë zhurmë të rrezikshme, që mund të dëmtojnë dëgjimin e kujtdo në zonën e afërt.

Hakerët mund të përgjojnë dhe modifikojnë të gjitha të dhënat e dërguara përmes kësaj teknologjie, dhe mund t’i përgjojnë.

AirDrop mund të përdorë të dhënat tuaja dhe shumë dyqane përdorin bluetooth-in për të ndjekur vendndodhjet e klientëve dhe më vonë ua shesin informacionet reklamuesve që ndërtojnë një bazë të dhënash mbi ta.

Në fakt, është shumë e thjeshtë. Thjesht duhet ta mbani bluetooth-in fikur kur nuk ju duhet, ndryshe kjo teknologji ju bën të prekshëm çdo kohë te kushdo që dëshiron të abuzojë me pakujdesin tuaj.

TAGS