iPhone-t e rinj mund të kenë sensorin ‘Face ID’ poshtë ekranit

iPhone-t e rinj mund të kenë sensorin ‘Face ID’ poshtë ekranit

Gjatë viteve të fundit, Apple ka larguar ngadalë sensorin e gjurmëve të gishtave Touch ID nga iPhone dhe është zëvendësuar nga opsioni Face ID.

Sidoqoftë, ID e prekjes mund të mos jetë e gjatë në iPhone, pasi Apple i është dhënë një patentë për sensorin Touch ID poshtë ekranit.

Apple do të vazhdojë të punojë me të dyja opsionet e sigurisë biometrike të Face ID dhe Touch ID, transmeton lajmi.net.

Patenta e fundit e Apple tregon se Touch ID përdor sensorë të vendosur nën ekran për të lexuar gjurmët e gishtërinjve dhe nuk përdor sensorë me kpacitet me prekje.

Aktualisht, MacBook 13, 15 dhe MacBook Air po implementojnë ID Touch me kapacitet, ndërsa MacBook Pro më i ri 16 inç përdor tashmë sensorë optikë.

Patenta ilustron se Touch ID është përdorur në ekranin e prekjes së telefonit për të fituar qasje në pajisje. Teknologjia përdor një shtresë të sensorëve optikë nën shtresën e ekranit dhe një shtresë de-elektrike në të gjithë.

Kjo është shenja e parë konkrete që Apple po punon për të rikthyer Touch ID në iPhone, por nuk dihet kur kompania planifikon të implementojë sistemin e ri në telefonat e tij. /

TAGS