iPhone për 2021 do të ketë sensor gjurmë gishtërinjsh në ekran

iPhone për 2021 do të ketë sensor gjurmë gishtërinjsh në ekran

Apple planifikon të ri-prezantojë Touch ID, me një sensor gjurmësh të gishtërinjve në ekran, në telefonat për 2021, sipas raportit të analistit të industrisë Ming-Chi Ku.

Teknologjia do të zbatohet së bashku me teknologjinë e njohjes së fytyrës së Apple në Face ID të Apple në dy vjet, dhe se të dyja metodat e sigurisë do të plotësojnë njëra-tjetrën dhe do të ofrojnë një përvojë të unifikuar, pohon ai.

Sensorët e gjurmëve të gishtërinjve në ekran kanë qenë rreth e rrotull për sa kohë, duke bërë paraqitjen në modelin Vivo X20 Plus UD vitin e kaluar.

Apple ka punuar në teknologji nga 2017, kur u paraqit patenta për sensorin e gjurmëve në ekran, por kjo ende nuk është zbatuar në telefonat Apple.

Konsiderohet se për këtë fajtor është teknologjia ekzistuese e sensorit të gjurmëve të gishtërinjve, dhe këto përfshijnë konsumin e lartë të energjisë, madhësinë e vogël të funksionimit të sensorit, module të mëdha dhe vështirësi në prodhim.

Kuo pretendon se shumë prej këtyre problemeve do të tejkalohen deri më 2021, kur Apple do të përdorë një zgjidhje me zë për leximin e gjurmëve të gishtërinjve të ngjashme me ato që ofron Qualcomm.

Ai sugjeron gjithashtu se teknologjia me zë mund të jetë më e pranueshme për Apple Watch sesa Face ID. Apple Watch aktualisht nuk përmban ndonjë formë të sigurisë biometrike dhe mbështetet në një kod PIN.

TAGS