IPhone 11 Pro mbledh të dhëna për lokacionin tuaj edhe nëse nuk ia lejoni

IPhone 11 Pro mbledh të dhëna për lokacionin tuaj edhe nëse nuk ia lejoni

Apple ka lëshuar një version të softuerit iOS 13, i karakterizuar nga cilësimet e përmirësuara të intimitetit.

Sidoqoftë, programi ende mund të gjurmojë vendndodhjen e përdoruesit, edhe kur opsioni Shërbimet e Vendndodhjes është i fikur për të gjitha aplikacionet dhe shërbimet.

Raportohet se iPhone 11 Pro vazhdon të njoftojë modulin e tij GPS se po mbledh të dhëna për vendndodhjen dhe as nuk po i fsheh ato, transmeton KosovaPress.

Sipas Politikës së Intimitetit të Apple, telefoni do të dërgojë në mënyrë periodike vendndodhjen me etiketat gjeo-etiketuese të pikave të nxehta dhe kullave Wi-Fi aty pranë, në formë anonime dhe të koduar. Apple, megjithatë, thekson se kjo mund të çaktivizohet sistematikisht për secilin aplikacion veç e veç.

Sidoqoftë, provat video të publikuara nga studiuesi i sigurisë Brian Krebs tregojnë se edhe nëse opsioni është “i fikur” për secilën aplikacion dhe pastaj çaktivizon pranimin e të dhënave, GPS ende njofton serverin misterioz se është në dispozicion në internet.
Në një deklaratë, inxhinierët e Apple thanë se nuk panë ndonjë rrezik specifik sigurie në këtë.

TAGS