Inxhinierët italianë bëjnë ventilatorë nga maskat e zhytjes, për të ndihmuar pacientët me Coronavirus

Një firmë fillestare me bazë në Brescia ka ofruar ventilatorë falas për spitalet lokale në rajonin e Lombardisë që është në qendër të shpërthimit të virusit më të keq në Evropë.

Kompania është duke u përgatitur të bëjë 100 valvula në ditë dhe t’ia dorëzojë mjekëve të cilët po përpiqen ta sjellin krizën nën kontroll.

Valvulat lidhin maskat e oksigjenit me respiratorët e përdorur nga pacientët me koronavirus që vuajnë nga ndërlikimi i frymëmarrjes. Problemet e frymëmarrjes janë ndër simptomat më të rënda të Covid-19, sëmundja e shkaktuar nga koronavirusi i ri.

TAGS