Instagram: Facebook heton shkelje të miliona llogarive me ndikim

Instagram: Facebook heton shkelje të miliona llogarive me ndikim

Instagram është duke hetuar një problem të ri.

Instagram thotë se po përpiqet të gjejë se si detajet e kontaktit të pothuajse 50 milionë përdoruesve të tij u ruajtën në internet në një bazë të dhënash të pasigurtë, raporton “Bbc”.

TechCrunch, i cili thyen historinë, tha se përfshinte informacione personale si numri i telefonit dhe numrat e telefonave të përdoruesve të profilit të lartë të njohur si “influencues”.

Baza e të dhënave është gjurmuar në një kompani me bazë në Mumbai të quajtur Chtrbox. Instagram, i cili është në pronësi të Facebook, i tha BBC-së se po përpiqej të zbulonte se prej nga kishin ardhur të dhënat.

“Ne po shqyrtojmë çështjen për të kuptuar nëse të dhënat e përshkruara – duke përfshirë edhe numrin e postës elektronike dhe telefonike – ishin nga Instagram ose nga burime të tjera. Po pyesim gjithashtu me Chtrbox për të kuptuar se nga kanë ardhur të dhënat dhe si është bërë publike, “tha ajo në një deklaratë.

TAGS