Homazhe përkujtimore me rastin e 35 vjetorit të rënies së Xhemil Islamit

Homazhe përkujtimore me rastin e 35 vjetorit të rënies së Xhemil Islamit

Halil Snopçe në facebook:

Homazhe përkujtimore me rastin e 35 vjetorit të rënies së Xhemil Islamit.

Me rastin e 35 vjetorit të rënies së Xhemil Islamit, sot bashkë me Kryetarin e Komunës së Gostivarit, Dr. Arben Taravari, e nderuam këtë hero duke bërë homazhe te vendprehja e tij në fshatin Raven.

“Kosova Republikë”, “Duam shkolla shqipe”, “Liri për shqiptarët e burgosur politik”, ishin disa nga parullat që para më shumë se tre dekada, Xhemil Islami me shokë i shkruajtën në Shtëpinë e Mallrave në sheshin e Gostivarit.

Xhemili do mbahet mend si një veprimtarë i cili mori pjesë edhe në demostratat sudentore në Prishinë në vitin 1981. Veprimtaria e tij patriotike dhe kombëtare fillon që në shkollë të mesme. Për patriotizmin e tij, ai në vitin 1981 nga ish sistemi jugosllav edhe burgoset në vitin 1981.

Qoftë i përjetshëm kujtimi për të dhe bashkëveprimtarët e tij!