Hidromanca: Parashikimi i të ardhmes me ujë

Hidromanca: Parashikimi i të ardhmes me ujë

08:23 | 5 Mars 2021

Kjo formë e parashimit të së ardhmes është e lashtë dhe njihet si hidromanca, arti i parashikimit të së ardhmes me ujë.

Parimi i tij është i thjeshtë: hidhni disa pika vaj në ujë dhe vëzhgoni valëzimet. Pastaj vjen koha e interpretimit, e cila lidhet me format e ujit që përhapen.

Për të shmangur ngatërrimin e një shenjë të mirë me një shenjë të keqe, këtu është mënyra se si të interpretohen lëvizjet e ujit, transmeton portali arbresh.info

Mprehtësia ekziston në shumë forma. Kush do të mendonte se uji mund të zbulonte të ardhmen? Hidromanca është akoma një disiplinë pak e njohur, megjithatë kjo teknikë ka ekzistuar për qindra, në mos mijëra vjet. Historia, origjina, interpretimi, zbuloni gjithçka që duhet të dini për këtë art magjepsës të fallit.

Që nga kohërat e lashta, uji ka qenë një ndër kultet kryesore në shumë civilizime. Është pjesë e riteve të panumërta shpirtërore dhe fetare.

Hidromanca si origjinë vjen nga Persia dhe në ato kohë të tempujt ishin pellgje në të cilat priftërinjtë interpretonin formën e pikave të vajit të derdhura në ujë.

Si formë e parashikimit të së ardhmes, ajo u soll në Perëndim në vitin 750 para Krishtit nga Numa Pompilius, i cili e prezantoi atë në Romë gjatë mbretërimit të tij. Në atë kohë, të gjithë shkrimtarët ishin të apasionuar pas kësaj praktike, vetë filozofi i madh Pitagora praktikonte hidromancën.

Galët gjithashtu i dhanë ujit një rëndësi hyjnore, duke besuar se liqenet ishin vendbanimi i perëndive. Mbetjet e burimeve të përdorura nga Keltët në shekullin II para Krishtit gjenden në Bretanjë dhe Irlandë. Në shekullin e 11-të, popujt arabë gjithashtu u interesuan për praktikën e hidromancës, të cilën ata e quajtën “vizion në ujë”. Në ditët e sotme, ky art i fallit propozohet nga disa mjeshtër të mprehtë, transmeton portali arbresh.info

Ku ta praktikoni hidromancën?

Në kundërshtim me udhëtimet astrale, hidromancia ka avantazhin e të qenit në gjendje të praktikohet vetëm, thjesht dhe pa rrezik. E vetmja gjë që ju nevojitet është një legen me ujë, madje edhe një i vogël, dhe hidhni një send të rëndë në të.

Në një burim

Është e këshillueshme që të hidhni një sasi të vogël mielli përpara se të bëni pyetjen e dëshiruar, në mënyrë që format të analizohen qartë.

Në një liqe ose lumë

Kur uji të jetë i qetë, merrni tre gurë të vegjël dhe hidheni njëri pas tjetrit, brenda sekondave nga njëri-tjetri.

Në shtëpi

Ju mund ta praktikoni këtë art të parashikimit nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Do t’ju duhet një pellg i madh i bardhë (duke iu referuar pastërtisë) mundësisht i mbushur me ujë burimi.

4 mënyra të thjeshta për të marrë një përgjigje

Ka disa mënyra për të marrë një përgjigjje efektive dhe të qartë.

Me vaj, është teknika më e njohur. Thjesht derdhni një pikë në ujë dhe vëzhgoni format që shfaqen. Falë kësaj praktike, paraardhësit tanë ishin në gjendje të largonin syrin e keq dhe ndikimet negative.

Me unazë dhe një fije peri, që është metodë e lehtë. Nëse unaza lëviz, atëherë përgjigjja e pyetjes është “po”, nëse qëndron e palëvizur, përgjigjja është “jo”.

Derdhja e ujit në një enë dhe vëzhgimi i formave që merr uji kur prek pjesën e poshtme të gotës.

Metoda e katërt dhe e fundit, më e thjeshtë është të shikoni gurin ose sendin që hidhet në ujë pasi të bëni pyetjen. Thjesht numëroni rrathët për të kuptuar se cila është përgjigjja. Secili rreth përfaqëson kornizën kohore të një jave.

Mprehtësia e ujit: Si të interpretoni dallgëzimet e ujit?

Ata që praktikojnë hidromancë së shpejti do të kuptojnë se kjo disiplinë kërkon vëmendje dhe një ndjenjë të shkëlqyer vëzhgimi. Lëvizja e ujit është e shpejtë, prandaj duhet të vëzhgoni me kujdes valëzimet për të dalluar format e tyre.

Pasi të keni identifikuar lëvizjet e ujit, këtu janë disa shembuj të interpretimeve për t’u referuar.

Forma e rrotës

Paralajmëron një transferim, zakonisht gjeografik, për të ndjekur fatin tonë. Mund të simbolizojë gjithashtu rrotën e fatit: vendosjen e fatit të dikujt në duart e fatit, transmeton portali arbresh.info

Vija e drejtë

Kjo do të thotë se dëshira juaj do të marrë një rezultat që nuk do t’ju pëlqejë.

Forma njerëzore

Kjo formë ju paralajmëron për një takim të rrezikshëm. Kjo shenjë duhet të interpretohet si një ogur i keq.

Forma e kafshës

Zakonisht një paralajmërues i miqësisë së sinqertë dhe marrëdhënieve të mira. Prandaj paralajmëron një miqësi të fortë ose një marrëdhënie të destinuar të zgjasë.

Forma e fetusit

Kjo do të thotë që ju doni të krijoni një familje ose që marrëdhënia juaj romantike të rritet: martesa, bashkëjetesa, shtatzënia …

Forma e numrit tetë

Simbolizon paratë. Nëse shkon shumë shpejt, paratë do të vijnë me kalimin e kohës. Nëse numri tetë janë formuar keq dhe nëse ndahen shpejt, atëherë fitimi do të jetë më i vogël. Ajo gjithashtu mund të paralajmërojë një humbje.

Forma e krahëve

Kjo formë paralajmëron udhëtim. Nuk është e lehtë të mund të shohësh këtë formë në ujë, prandaj është një nga parashikimet me mundësinë më të madhe të realizimit.

Mbani mend:

Nëse valëzimet janë në numër të madh – shenja është e keqe.

Nëse dallgëzimet janë të pakta: shenja është e lumtur.

Nëse vëreni flluska – shenja është shumë e keqe.

Nëse uji mbetet i qetë: shenja është e mirë.

Nëse shfaqen flluska të mëdha, kjo është një shenjë e fuqisë fizike.

Nëse ato janë të bukura dhe të shumta, kjo është një shenjë e shëndetit të mirë./arbresh.info/

TAGS