Haradinaj: Nuk kam asgjë personale me Mogherinin, por me materien në dialogun Kosovë-Serbi

Haradinaj: Nuk kam asgjë personale me Mogherinin, por me materien në dialogun Kosovë-Serbi

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj ka thënë se nuk e ndryshon qëndrimin sa i përket akuzave që i ka drejtuar kohë më parë ndaj përfaqësueses së lartë të Bashkimit Evropian (BE) për politikë të jashtme dhe siguri, Federica Mogherini, se ka shkaktuar trauma në rajon dhe e ka devijuar dialogun Kosovë-Serbi.

Sa i përket samitit të Berlinit i cili do të mbahet më 29 prill, Haradinaj tha se do ta mbaj këtë qëndrim, sa herë të jetë nevoja për mbrojtjen e vendit.

Haradinaj tha se diskutimi për kufij, territore në dialogun Kosovë-Serbi ka qenë gabim dhe ka mundur ta destabilizoj rajonin.

“Takimi i bie që është nga kancelaria Merkel. Për ne nuk ka vërejtje se kush merr pjesë në këtë takim. Nuk ka ndonjë ndryshim në qëndrimet tona sa i përket saj që i kam thënë Mogherinit. Kam pas me ia thënë Mogherinit dhe në të kaluarën dhe do ia them sa herë të jetë nevoja për të mbrojt të drejtën e vendit tim. Diskutimi për kufij, territore ka qenë gabim, ka mundur ta destabilizoj rajonin është mirë që është tejkalua ajo, dhe nuk është mirë me mbajt gjallë këtë temë sepse veç e destabilizon rajonin”, theksoi ai.

Kryeministri i vendit, po ashtu tha se nuk ka asgjë personale ndaj përfaqësueses së lartë të BE-së për politikë të jashtme dhe siguri, Federica Mogherinit por me materien e diskutimit.

“S’kam vendim kush e udhëheq. Kam vendim në parimet e dialogut. S’kam asgjë kundër Mogherinit, por kundër asaj se si është kthyer dialogu, pra me materien e diskutimit”, ka thënë ndër të tjera, kryeministri, Ramush Haradinaj. /Telegrafi/

TAGS